kolmapäev, 13. jaanuar 2016

Kuidas suusatunnid huvitavaks teha?

Koostöös Eesti Suusaliiduga käivitas Nõmme Lumepark põneva projekti, mille eesmärgiks on võimaldada igas Eesti piirkonnas lastele kehalise kasvatuse tunni raames mäespordiga tutvust teha. 

Just kehalise kasvatuse tundides saavad paljud lapsed eri spordialadega esimese kokkupuute. Nii võib avastada armastuse ujumise, korvpalli või suusatamise vastu ning miks mitte teadliku juhendaja käe all saada sinasõbraks mäespordiga ka siinsamas Eestis. Lumelaua ning mäesuusa tund Nõmme Lumepargi nõlval on hea vaheldus võimlas viibimisele või pikamaasuusatamisele.

           Meie sõnum lastele - ka talvel on õues tore! Sport on äge!


Nõmme Lumepargi nõlvadel saab aastast 2009 harrastada heades tingimustes mäesuusatamist ning lumelauasõitu. Lisaks on pargis hoogne lumerõnga rada, mis ei vaja eri varustust ning ettevalmistust ja loob talvelusti nii lastele kui täiskasvanutele.

Nõmme Lumepargis saab õppida mäesuusatamist ja lumelauaga sõitmist. Varustust ning kiivreid jagub tervele klassile.
Püüame vastu võtta võimalikult palju koole ja klasse ning kasutame väikse lumepargi võimalusi maksimaalse efektiivsusega.
Võime uhkusega öelda, et Tallinnasse on kasvamas Eesti suurim koolituskeskus!

Lauge õppenõlv lihtsa tõstukiga on sobilik algajatele mäespordi huvilistele ning väiksematele lastele esimeste sammude tegemiseks. 

Liis Needrit, Lumeakadeemia peatreener rõhutab, kui oluline on alustada õppimist varakult.
“Spordivarustuse kasutamist ja tehnikat tasub õppida juba
koolieas, et hiljem ohutult ja teadlikult tervisesporti harrastada.”
Elementaarsed teadmised, kuidas ohutult mäesuuskadel või lumelaual liikuda, võiks tulla lastele kooli kehalise kasvatuse tunnist koos murdmaasuusatamise  ja uisutamise oskusega, talispordi veerand on enamikes koolides olemas.

Needriti sõnul on mäesuusatamisel eriti tähtis turvalisus.
„Kui õppida kogemustega juhendaja käe all, on mäespordialade harrastamine turvaline,“ sõnas Needrit. „Treener tutvustab varustust, õpetab kukkumist, tehnikanippe ja mäel liiklemise eetikat.“

Mitu talve Nõmme Lumepargis kehalise kasvatuse tunde läbi viinud Rocca al Mare kooli kehalise kasvatuse õpetaja Ingrid Tullus „Lapsed saavad kehalise kasvatuse tunnis proovida mäesuuska ja lumelauda ning seda kõike kogenud treeneri käe all! Väga mõnus on ka õpetajana teha midagi teistmoodi! Ja kui kusagil mujal lund ei ole, siis siin mäel on isegi märtsikuus mõnus lumi ja rõõmu ja lusti palju!“

Hoolimata sellest, et eelmine talv oli lumevaene, käis Nõmmel üle 1000 koolilapse talvespordiga tutvust tegemas.
Tore on see, et koolid jõuavad Nõmmele ka Tallinnast kaugemalt, näiteks Haapsalust, Noarootsist, Kernust.

Nõmme pole ainus võimalus -  leidke endale lähim mäesuusatamise  võimalus Viljandist, Kiviõlist , Otepäält, Kuutsemäelt, Kütiorust või? Tasub uurida-puurida!

2 kommentaari:

  1. Mäele suusatama minna on suhteliselt kallis lõbu, mida ei saa kõik pered endale lubada. Kuidas on Huvitava kooli meeskond mõelnud seda lahendada, et saaks terve klassiga mäele minna.

    VastaKustuta
  2. Tere Kersti.
    Aitäh, huvi eest!
    Vabandan, et küsimus on pikalt tähelepanuta jäänud.

    Vastan Nõmme Lumepargi poolt.
    Mõeldes koolidele on meil Nõmme Lumepargis klassidele erihind. Sel hooajal on see hind 10 € laps, sisaldades mäepiletit, varustust ning treenereid. Üldjuhul on klassi peale 2-3 treenerit.

    Järgmise hooaja hind ei ole veel kinnitatud.
    Täpsema info saamiseks palun kirjutage meie peatreener Liis Needri poole. Tema kontakt liis@nommelumepark.ee

    Loodetavasti kohtume Nõmme nõlvadel :)

    Kaunist keadet!
    Karin Kruus
    Nõmme Lumepark

    VastaKustuta