teisipäev, 3. märts 2015

Paikuse ja Nõo kool alustasid koostööd

Eelmisel neljapäeval võõrustas Paikuse põhikool Nõo põhikooli õpetajaid. See oli esimene kohtumine Huvitava Kooli projekti raames, mille sihiks on teha koostööd õppekava paremaks rakendamiseks ning arendada õpetajaid koolitajate ja kogemuste vahendajatena.

Kohtumispäeva esimeses pooles tutvuti kooliga ja külastati tunde. Kuna mainitud kahes koolis on õpetajaid pea ühepalju, jagus kahe õppetunni raames külalisi kõikidesse tundidesse.

Pärast koolilõunat algas ühistööseminar, mille avasid Paikuse valla abivallavanem Helve Reisenbuk ja koolide direktorid Aare Külaots ning Rein Uusmaa. Esimene ettekanne kätkes info- ja kommunikatsioonitehnoloogia rakendamist õppetundides ja tarvilikku teavet jagas selle kohta Paikuse põhikooli õpetaja Anne Kalmus. Huviga kuulati-vaadati uusimaid IT vahendeid, millega lektor oli tutvust teinud Soomes sellealasel messil. Põnevust tekitas reklaami vaatamine eriti uuenduslikust interaktiivsest käevõrust, mis manab puutetundliku ekraani inimese käele ja võimaldab arvutis surfata kasvõi vannis lesides.

Edasi võtsid sõna mõlema kooli õppealajuhatajad Sirje Solom ja Anneli Korela, kes kirjeldasid oma koolide loovtööde ampluaad ja juhendamise põhimõtteid. Sel teemal tegi ettekande ka Paikuse kooli keemiaõpetaja Marika Jagomägi, kes oma juhendamiskogemusi humoorikalt kirjeldas ja publikule loovtööna valminud keemiaõppefilme demonstreeris.

Raamatukogu rollist kooli õppekavas andis ülevaate Paikuse raamatukogu direktor Gerli Lehemets. Seminari lõpetas mälumäng Mõtteralli, kus õpetajate segavõistkonnad võtsid teineteiselt mõõtu, vastates küsimustele tahvelarvutites.

Järgmine kohtumine on 2. aprillil, kui Paikuse õpetajaid oodatakse Nõos.
Projektikonkursist saab lähemalt lugeda siit.

3.03.2015 Pärnu Postimees. Autor: Silja Joon, toimetas Sandra Fomotškin.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar