neljapäev, 30. oktoober 2014

Avinurme edulugu ehk kuidas lapsed kogukonna abiga pargi rajasid

Avinurmes asuv elulaadikeskus tegeleb kohaliku elu edendamise, piirkonna elulaadi eksponeerimise, arendamise ja toetamisega. Kui keskuse juurde parki hakati rajama, kaasati protsessi algusest peale ka kohaliku Avinurme lasteaia Naerulind vanema rühma lapsed.

2011. aastal, kui alustati pargi projekteerimisega, küsiti kõigepealt lastelt, mida nad selles pargis näha ja teha tahaksid. Lapsed andsid projekteerijatele oma mõtted edasi, kes ideedega arvestasid. Kui 2013 aasta suvel pargi VIA Hanseatica projekti I etapiga alustati, valmisid esimesena laste soovitud esemed, rajad ja ronimise väljak. Mänguväljaku ehitamise käigus osalesid lapsed värvimistöödes ja said värvida puidust kukeseeni. Sügisel toimus koos lastega pargi avamine, kus koos vallavalitsuse esindajatega lõigati linti ja istutati parki viis puud.

Sellest ajast alates on lasteaed viinud pargis läbi õppetööd ning lapsed on saanud mängida ja ronida mänguväljakul, mille rajamises nad ise vahetult osalesid. Projekt andis lastele kogemuse, et nende ideed on võimalik ellu viia, julgust teha uusi ettepanekuid ja teadmise, et nende osalus on oluline. Elukeskkond muutus paremaks terve kogukonna jaoks.

Avinurme lasteaia Naerulind projekt tunnistati Ettevõtliku Kooli edulugude konkursi 2014 võitjaks kategoorias "parim heategu kogukonnale".



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar